Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs eist dat er uiterlijk 1 oktober duidelijkheid moet komen voor de zeshonderd leerlingen van het Haagse Aloysius College. Deze middelbare school houdt binnenkort op te bestaan. Het bestuur heeft de leerlingen van de school nog niet laten weten wat de consequenties voor hen zijn. Dat meldt CNV Onderwijs.

Dekker heeft aangekondigd bestuurlijke maatregelen te treffen als de leerlingen op 1 oktober nog geen duidelijkheid hebben. “Ik ben mij ervan bewust dat dit voor alle betrokken partijen – leerlingen,ouders, docenten en oud-leerlingen – een pijnlijke conclusie is die grote consequenties heeft”, schrijft de staatssecretaris in een brief.

Het Aloysius College wordt opgedoekt, omdat de kwaliteit van het onderwijs en de financiële situatie van de school te slecht waren om te blijven bestaan. Dat concludeerde de Onderwijsinspectie. Het bestuur heeft toen laten weten voor 1 december meer duidelijkheid te hebben of de school eventueel wordt overgenomen of in samenwerking gaat met een andere school. Volgens Dekker is voor een voortzetting of doorstart geen ruimte meer. 

© Nationale Onderwijsgids