Normal_bouw2

De Provinciale Staten van Drenthe en Scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen ondertekenen vandaag de zogeheten Jet-Net overeenkomst. Jet-Net staat voor Jongeren en Technologie Netwerk Nederland.  Met de samenwerkingsovereenkomst willen beide partijen bereiken dat meer jongeren kiezen voor een opleiding in de techniek. Dit meldt RTV Drenthe.

De bedoeling is om er met leerlingen van de havo en het vwo op uit te gaan zodat de leerlingen techniek in de praktijk leren kennen. Allereerst zal het gaan om plaatsen van afvalverwerking, waterzuivering en drinkwatervoorziening, waaraan de provincie veel aandacht besteedt. Maar ook constructies als viaducten en de bouw van het nieuwe treinstation van Assen staan op het lijstje. “Dat station wordt gebouwd aan de hand van een speciale constructie. Dan gaan we kijken welke natuurkundige weten daarbij komen kijken”, vertelt directeur Bert Oosting van het Vincent van Gogh.

Jet-Net is een samenwerkingsverband van onder meer het bedrijfsleven, scholen, overheden en de Stichting Platform Beta en Techniek. Namens de provincie tekent gedeputeerde Henk Jumelet vandaag de overeenkomst, samen met directeur Oosting.

© Nationale Onderwijsgids