Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

Stichting Ecoware uit Zoetermeer is hard op zoek naar kinderfietsen. De stichting knapt oude fietsen op en verkoopt die voor een zacht prijsje aan mensen met een laag inkomen. Vooral nu het nieuwe schooljaar in zicht is, zijn kinderfietsen hard nodig. Dat meldt Omroep West.

Directeur Bas ter Burg zegt dat de stichting genoeg fietsen voor volwassenen heeft, maar zeker meer kinderfietsen nodig heeft. Ter Burg roept mensen dan ook op om kinderfietsen te doneren voor het nieuwe schooljaar begint. “Alles wat kleiner is dan 28 inch, de volwassenenmaat, is goed”, zegt de directeur. De fietsen kunnen ingeleverd worden bij de Zoetermeerse stichting en bij een aantal fietsenmakers in de regio. De fietsen worden geleverd aan mensen in onder andere Zoetermeer, Den Haag, Leidschendam en Gouda.

De stichting heeft werknemers in dienst die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld mensen die in de bijstand zitten of jongeren die via de reclassering komen. “We zorgen ervoor dat ze binnen een aantal maanden weer perspectief hebben in hun leven”, zegt Ter Burg. Volgens de directeur gaat het hierbij er niet alleen om dat ze een vak leren, maar ook dat ze weer een gevoel van eigenwaarde krijgen. “En je moet ze zien als ze dan een kind blij kunnen maken met een fiets”, aldus Ter Burg.

© Nationale Onderwijsgids