Normal_schooltas__vo__po__schoolspullen__schoolbenodigdheden

Kinderen die voor het eerst naar de brugklas gaan hebben veel nieuwe schoolspullen nodig. Niet alle ouders hebben hier het geld voor. Daarom kunnen deze ouders in de gemeente Moerdijk nu een schoolstartpakket aanvragen bij Stichting Leergeld. Dat meldt de gemeente Moerdijk.

Het idee voor een kindpakket komt voort uit een advies van de kinderombudsman. De kinderombudsman heeft onderzoek gedaan naar armoede onder kinderen. Zijn advies aan gemeenten is om aan deze kinderen meer aandacht te besteden. Dit kan in de vorm van een kindpakket, waar spullen inzitten die “rechtstreeks ten goede komen aan kinderen zelf”. De gemeente Moerdijk heeft gekozen voor een pakket voor de groep kinderen die naar de brugklas gaat, een schoolstartpakket.

Ouders kunnen een afspraak maken met de Stichting Leergeld voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek wordt bekeken of het inkomen van de ouders wel of niet voldoende is voor het aanschaffen van schoolspullen voor uw kind. Als dit niet het geval is, wordt bekeken welke spullen de ouders via Stichting Leergeld kunnen krijgen. Tijdens het gesprek wordt ook gekeken of voor uw kind nog andere zaken nodig zijn en of andere organisaties hulp kunnen bieden. Organisaties zoals het Jeugdsportfond, Jeugdcultuurfonds en de gemeente Moerdijk.

Het schoolstartpakket bevat schoolbenodigdheden (onder andere schriften, kaftpapier en usb stick), schoolagenda, schooltas en een fiets. Deze spullen worden tot een bepaald bedrag vergoed. Ouders kunnen tot een bepaald bedrag schoolspullen kopen voor hun kinderen, dit geld krijgen ze van Stichting Leergeld. De bijdrage is er niet alleen voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Het maakt niet uit wat voor inkomen de ouders hebben, of dat nu een uitkering is of een inkomen uit een baan. Om in aanmerking te komen voor de bijdrage mogen de ouders nu tot 110 procent van het bedrag van de bijstandsuitkering verdienen.

© Nationale Onderwijsgids