Normal_wiskunde_formule_schoolbord_leerling

29 van de 37 leerlingen van de zomerschool van het Zwijsen College in Veghel zijn na twee weken blokken alsnog over naar het volgende schooljaar. De leerlingen zouden in eerste instantie het jaar over moeten doen, maar kregen in de zomerschool een tweede kans. Nu is ruim driekwart van de leerlingen alsnog over naar het volgende jaar. Dat meldt Omroep Brabant.

De leerlingen geven aan dat het wel afzien was om naar de zomerschool te gaan, terwijl vrienden en vriendinnen leuke uitstapjes deden. Maar voor de meeste leerlingen heeft het wel geloond. Conrector Barbera Sol is erg trots op haar leerlingen. Sol geeft aan dat er zelfs vakanties zijn uitgesteld door ouders, zodat hun kinderen de tweede kans konden benutten.

De zomerscholen moeten het aantal zittenblijvers in het voortgezet onderwijs terugdringen. Uit het onderzoek blijkt dat de zomerschool zittenblijvers helpt in alle leerjaren van het voortgezet onderwijs. De zogenaamde kernvakken van het voortgezet onderwijs zijn de meest gekozen vakken voor de zomerschool, zoals wiskunde (33 procent), Nederlands (13 procent) en Engels (11 procent). De school bepaalt of een leerling mag deelnemen aan het zomerprogramma. Ook stelt de school de overgangstoets samen en zal uiteindelijk ook beslissen of de leerlingen overgaat naar het volgende leerjaar. Dit jaar gingen bijna 7000 leerlingen naar een zomerschool in Nederland. 

© Nationale Onderwijsgids