Op de foto in de ziet u van links naar rechts:  ·         Martin Knook, projectleider V&I Educatie  ·         Bert Noteboom, vertrouwenspersoon   ·         Lenard Prins, managing director Restment   ·         Léon Frantzen, manager Driestar onderw

Scholen helpen hun opdracht voor sociale veiligheid te verwezenlijken. Dat doel hebben Restment en Driestar educatief met het programma ‘Veiligheid en Integriteit’.

Veel scholen hebben in hun missie en visie opgenomen dat zij leerlingen en leraren willen laten werken in een veilige en prettige omgeving. Een goed pedagogisch klimaat op school is daarvoor een voorwaarde. In de nieuwe wet sociale veiligheid verplicht het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vanaf augustus 2015 dat scholen voor iedere leerling een sociaal veilige leeromgeving waarborgen. De wet schrijft een aantal zaken voor:
1. Expliciete verantwoordelijkheid voor het voeren van sociaal veiligheidsbeleid;
2. Verplichte monitoring van de veiligheidsbeleving van leerlingen;
3. Een persoon aanstellen voor coördinatie van het antipestbeleid en als vast aanspreekpunt voor leerlingen en ouders.

Vanwege deze opdracht hebben Driestar educatief en Restment besloten intensief samen te werken in de brede dienstverlening aan scholen in het kader van sociale veiligheid. Bart Volmuller, projectmanager bij Driestar educatief: “Dit levert veel op vanwege de verbinding van expertise op het vlak van veiligheid en onderwijs. Een voorbeeld is dat Restment goed is in het gedetailleerd monitoren van verkeer op sociale media. Driestar educatief heeft veel ervaring in de begeleiding van onderwijsprofessionals en mediawijsheid. Deze samenwerking manifesteert zich op diverse onderwerpen en levert daarom een uniek aanbod op.”

Klik hier voor meer informatie. 

(Dit is een advertorial)