Normal_leerling_middelbare_school_vinger

De commissie Matching van scholenvereniging Osvo heeft tientallen kinderen alsnog een plek aangeboden op de school van hun keuze. Hierbij zijn er veertien kinderen die ernstig ziek zijn. Voor deze kinderen is op de middelbare scholen die al vol waren een extra plek gemaakt. De commissie had na de loting van de schoolplekken 137 klachten ontvangen. Dat meldt Parool.

Naast de 17 ernstig zieke leerlingen, hebben ook 33 leerlingen vanwege ene schrijnende situatie, bijvoorbeeld door een pestverleden of een te grote afstand naar de school, een plek op een andere school aangeboden gekregen. Eén van de leerlingen moest door het nieuwe matchingssysteem naar een school die 17 kilometer van huis was. Deze leerling heeft nu alsnog een plek dichter bij huis gekregen.

De commissie heeft 29 klachten afgewezen, deze kinderen moeten gewoon naar de aan hen toegewezen school of naar een andere school waar nog plek is. Voor twintig andere kinderen zijn extra vakken of begeleiding geregeld. Een aantal van deze kinderen hebben bijvoorbeeld het havo/vwo-advies gekregen van de basisschool, maar zijn door het matchingssysteem op een categorale havo geplaatst. Voor 21 leerlingen hoefde de commissie niets meer te doen, omdat de situatie al was opgelost. Er worden nu nog met twintig kinderen gesprekken gevoerd over de schoolplekken. Alle ingediende ruilverzoeken zijn afgewezen.

© Nationale Onderwijsgids