Normal_kind_rolstoel534

(Novum) - Kinderen voor wie geen passende school is te vinden, moeten geholpen worden zodat ze toch onderwijs krijgen. Dat kan via individuele begeleiding, kleinschalig onderwijs of door het kind naar een school buiten de eigen regio te laten gaan waar meer mogelijkheden zijn.

De regeringspartijen VVD en PvdA pleiten daar dinsdagavond voor in een debat met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. Woordvoerders van die partijen bevestigen berichtgeving daarover in het AD en bij RTL Nieuws. Loes Ypma van de PvdA: "In een fatsoenlijk land heeft ieder kind recht op onderwijs. Het liefst gewoon op school om daar te leren en spelen met leeftijdsgenootjes, met maatwerk als dat nodig is."

VVD en PvdA willen dat ouders en scholen het geld dat de overheid beschikbaar stelt voor het onderwijs aan een kind flexibel kunnen inzetten. Het gaat om een groep van tussen de 12.000 en 16.000 kinderen die niet naar een gewone school kunnen omdat ze bijvoorbeeld ernstige gedrags- of leerproblemen hebben, of een beperking of juist hoogbegaafd zijn.