Normal_fotoiwethoudervanamsterdammetwinnaarjpg

De schoolact Femke Rijpkema van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark uit Enschede is uitgeroepen tot Beste Schoolact tijdens de finale van Buma Music Academy 2015. 18 acts waren 24 juni uitgenodigd om zich voor een bomvolle Q-Factory in Amsterdam te presenteren. Na een spannende climax won uiteindelijk Femke Rijpkema onder begeleiding van Music Master Niels Geusebroek Met het nummer 'Where does love go when it ends' wist zij de jury anoniem achter zich te krijgen. Dat meldt Buma Cultuur.

Juryvoorzitter Dennis van Leeuwen: "Buma Music Academy is een mooi initiatief waardoor scholieren al jong bezig zijn met muziek en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het was een spannende finale met drie geweldige finalisten en een zeer getalenteerde winnaar."

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Buma Cultuur directeur Frank Helmink ziet een duidelijke groei in de belangstelling voor het gratis lesprogramma dat Buma Music Academy sinds 2012 de middelbare scholen aanbiedt. "Dit jaar deden 360 van de 660 scholen in het Voortgezet Onderwijs mee met onze instructie-video's, interactieve opdrachten en gratis toegang tot professionele muzieksoftware. En het is natuurlijk geweldig te zien dat zoveel scholen ook hebben meegedaan aan de strijd om de Beste Schoolact. Voor mij een bewijs dat muziekonderwijs op middelbare scholen echt leeft bij jongeren. We zijn dan ook van plan om Buma Music Academy de komende jaren nog breder uit te rollen. Muziekonderwijs mag geen ondergeschoven kindje worden in het huidige onderwijs."

Het einde van schooljaar 2014/2015 betekent ook de aanzet tot het volgende schooljaar. Docenten CKV en Muziek kunnen zich weer aanmelden via www.bumamusicacademy.nl om gebruik te maken van het lesmateriaal, dat vanaf schooljaar 2015/2016 specifieke onderdelen voor het vmbo bevat. Ook worden de bestaande lessen geüpdatet en is er meer aandacht voor (populair) klassieke muziek.

© Nationale Onderwijsgids