Normal_politieauto_politie__screenshot_

De medewerkers van Osvo, de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen, zijn ondergebracht op een geheime locatie nadat de medewerkers zowel via de telefoon als aan de balie zijn bedreigd. Er heerst op het moment grote onvrede onder ouders en kinderen, omdat honderden kinderen niet zijn geplaatst op één van de middelbare scholen die ze als voorkeur hadden opgegeven. Osvo heeft aangifte gedaan. Dat meldt NOS.

Wethouder Kukenheim wil niet reageren op de bedreigingen die aan Osvo gericht zijn. “Dat is aan de organisatie zelf. Ik snap de emoties van de ouders, maar bedreigingen zijn nooit goed te praten”, aldus Kukenheim. Osvo had een commissie ingesteld waar kinderen en ouders hun grieven over plaatsing op een middelbare school kunnen neerleggen. Ook werd het aantal lijnen van de helpdesk voor vragen over de loting uitgebreid.

Een groep ouders heeft ook een kort geding aangespannen tegen Osvo. De ouders willen dat hun kinderen kunnen ruilen van schoolplek wanneer ze niet op een school van hun voorkeur zijn geplaatst. Osvo had aangegeven dat ruilen tegen de regels is. Het kort geding dient over ongeveer anderhalve week. 

© Nationale Onderwijsgids