Logo_logo__1_
Het Koning Willem II College viert in het jaar 2015-2016 haar 150ste verjaardag. De middelbare school uit Tilburg heeft beroemde schilder Vincent van Gogh nog in haar schoolbanken gehad. Slogan van de school is: 'Hofleverancier van talent sinds 1866'.  Dit meldt het Koning Willem II College. 
 
Het hele schooljaar 2015-2016 zullen er activiteiten voor leerlingen, oud-leerlingen en docenten van de school voor voortgezet onderwijs georganiseerd worden. Daarnaast wordt een expositie met beeldend werk, sportclinics en een personeelsfeest georganiseerd. Meerdere muzikale activiteiten staan op het programma. Daarnaast worden er ook lezingen, toneelstukken en dansvoorstellingen gehouden. De officiële viering vindt op woensdag 27 januari 2016 plaats. 
 
De school bestaat sinds 1866. In de tijd van de oprichting bood de school een vijfjarige Rijks-hogereburgerschool (HBS) opleiding. De gemeente Tilburg zorgde voor een gebouw. Dit was het paleis van koning Willem II. Voorwaarde hierbij was dat de school de naam van de koning moest dragen. Eén van de eerste leerlingen die in de schoolbanken van de school plaatsnam was Vincent van Gogh. Hij volgde van september 1866 tot maart 1868 onderwijs op het college. Hierbij kreeg de man die later een beroemde Nederlandse schilder zou worden les van Constant Huijsmans, een bekende tekendocent in de jaren 1866. In maart 1968 verliet Van Gogh, om onbekende redenen, de school. 
 
Klik hier om het programma van activiteiten te zien. 
 
© Nationale Onderwijsgids