Logo_hanzehogeschool_logo

De International Business School van de Hanzehogeschool Groningen start op 3 mei met een Massive Open Online Course (MOOC). ‘An Introductory Course to Economics at University of Applied Sciences’ is de eerste MOOC die door een Nederlandse hoger onderwijsinstelling wordt aangeboden op het gebied van economie. Dit meldt de Hanzehogeschool.

De MOOC is bestemd voor geïnteresseerden op het gebied van bedrijfskunde, management en/of economie. Een achtergrond op het gebied van bedrijfskunde of economie is niet vereist. De module biedt een goede basis aan bijvoorbeeld scholieren in het voortgezet onderwijs of mensen die een switch willen maken naar een bedrijfskundige opleiding of baan.

Tijdens de vier weken durende module maken de deelnemers kennis met het begrip micro- en macro-economie. De lessen bestaan uit korte videocolleges die wekelijks eindigen met een online quiz. Tijdens de module wordt een discussieforum beheerd door ervaren honoursstudenten van IBS. De colleges worden in het Engels aangeboden en zijn voorzien van ondertiteling in het Russisch, Chinees, Duits en Nederlands. Op de website staat meer informatie over de MOOC en het aanmeldingsformulier. 

© Nationale Onderwijsgids