Normal_school_klas_leeg_stoel_tafel

Het Kwadrant in Weert start een Internationale Schakelklas (ISK), een taalopleiding van gemiddeld twee jaar voor vluchtelingen en kinderen van arbeidsmigranten tussen de elf en achttien jaar. Doel van zo'n klas is deze groep de Nederlandse taal te leren, zodat ze naar een reguliere middelbare school kunnen gaan. Dit meldt 1Limburg.

De schakelklas gaat in augustus van start. Er zijn inmiddels veertien aanmeldingen binnen. De vraag voor een ISK in de regio Weert kwam vanuit verschillende basisscholen. “Aangezien wij als Het Kwadrant ook het onderwijs aan middelbare scholieren in het asielzoekerscentrum in Budel verzorgen, hebben we ervaring met deze doelgroep. We hebben docenten die geschoold zijn in het NT2-onderwijs (Nederlands als tweede taal); we hebben methodes en materialen”, zegt teamleider van het Kwadrant, Henk Moonen.

In de provincie Limburg zijn ook ISK klassen in Venlo, Roermond, Heerlen, Sittard en Maastricht. De leerlingen krijgen elke week een vast programma, dat bestaat uit vijftien tot twintig lessen taal, twee tot drie lessen wiskunde en voor degenen die het aankunnen een paar keer Engels. Ook krijgen de leerlingen gymnastiek, beeldende vorming, koken en techniek.

© Nationale Onderwijsgids