Logo_wereldverbeteraar_van_het_jaar

Dit jaar lopen de Millenniumdoelen af. In 2000 zijn er acht Millenniumdoelen opgesteld over onder andere dat eind 2015 armoede, ziekte en honger ver teruggedrongen moeten zijn. Ook dat er veel meer kinderen naar school moeten. Voor de wedstrijd Wereldverbeteraar van het Jaar wordt er gezocht naar plannen van scholieren om de Millenniumdoelen te behalen. Dit meldt Wereldverbeteraar van het Jaar.

Scholieren uit heel Nederland kunnen zich tot en met 31 maart aanmelden met hun plan. De wedstrijd gaat op 1 april van start. Alle deelnemers krijgen iedere week een opdracht opgestuurd, deze zijn niet verplicht, maar helpen wel mee aan de bekendheid van het project. Van 1 april tot 20 april krijgen de deelnemers de tijd om zoveel mogelijk campagne te voeren voor hun initiatief. De drie finalisten worden bekend gemaakt op 20 april. Tot 30 april kunnen de finalisten zoveel mogelijk online stemmen verzamelen. Op deze dag is ook de finale bijeenkomst, in het Mediaplaza in Utrecht, waarop de winnaars zichzelf presenteren. Uiteindelijk zal een jury de winnaar bepalen op inhoud, populariteit en haalbaarheid.

De wedstrijd wordt georganiseerd om scholieren uit heel Nederland te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en de Millenniumdoelen. Scholieren kunnen meedoen aan de wedstrijd als zij al een project hebben dat helpt de doelen dichterbij te brengen of als de scholier een nieuw idee verzint. Met de wedstrijd zijn leuke prijzen te winnen. De eerste prijs is een expeditie naar Malawi met Worldmapping en een cheque ter waarde van 1500 euro om het project te verwezenlijken. De tweede prijs is een cheque van duizend euro voor de verwezenlijking het plan en de derde prijs bedraagt een cheque van vijfhonderd euro voor het project.

Aanmelden is gratis. Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website. De wedstrijd is een initiatief van VNG International binnen de Millennium Gemeente campagne.

© Nationale Onderwijsgids