Logo_techniektalent.nu__techniek

De ‘7 werelden van techniek’ geven jongeren een duidelijk beeld van de mogelijkheden in de techniek. Op dinsdag 14 april wordt een bijeenkomst georganiseerd van 13.00 tot 17.00 uur voor docenten en decanen van vmbo-scholen. Hier kan inspiratie opgedaan worden voor hoe de ‘7 werelden’ geïmplementeerd kunnen worden in het onderwijs. 

De ‘7 werelden van techniek’ laten zien hoe veelzijdig en vooruitstrevend techniek is en geven jongeren een duidelijk beeld van de mogelijkheden, zoals waar ze aan de slag kunnen en wat ze dan precies gaan doen. Jongeren realiseren zich vaak niet dat je met techniek bijna overal terecht kunt. Ook als jongeren niet voor de techniek kiezen bieden de ‘7 werelden’ een goed beeld in welke wereld ze zouden kunnen werken.

TechniekTalent.nu merkt dat steeds meer scholen zoeken naar een manier om de ‘7 werelden’ in het onderwijs te implementeren. Een duidelijk beeld van een wereld helpt de leerlingen onder meer bij het kiezen van een passende vervolgopleiding. Daarom staan er een aantal vragen centraal in de bijeenkomst: hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat de ‘7 werelden’ een integraal onderdeel worden van de lessen? En wat werkt wel en wat werkt niet?

De bijeenkomst is bedoeld voor docenten of decanen van een vmbo-school die onder andere op zoek zijn naar manieren om de ‘7 werelden’ te implementeren. Hier kunnen de docenten ook effectieve methoden met elkaar delen. De locatie moet nog bepaald worden, maar is centraal in Nederland. 

Aanmelden kan heel eenvoudig via de website. Op het formulier kan aangegeven worden wat de voornaamste reden is van deelname, hier wordt dan rekening mee gehouden. Geïnteresseerden die niet op 14 april kunnen komen, kunnen een e-mail sturen naar Imke van de Graaf (i.vandegraaf@techniektalent.nu) om op de hoogte gebracht zodra er een nieuwe datum beschikbaar is. Meer informatie over de ‘7 werelden van techniek’ vindt u onder meer in dit filmpje.

© Nationale Onderwijsgids