Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Het is nog niet zeker of het Aloysius College in Den Haag kan blijven bestaan. Vorig jaar hebben donateurs drie miljoen euro toegezegd om de school te redden, maar dit is nog niet overgemaakt. De Algemene Onderwijsbond (AOb) zou zich grote zorgen maken. Dit meldt het AD. 

Vorig jaar kwam het voormalige jezuïetencollege in grote financiële problemen door het teruglopende leerlingenaantal. Daardoor zou de school na honderd jaar de deuren moeten sluiten. Een reddingsplan werd opgesteld door oud-leerlingen en ouders. Een aantal alumni beloofden zo'n drie miljoen euro in de school te pompen.

Nu, vier maanden later, is het geld nog niet binnen. Rector Geeske Verbree heeft er vertrouwen in dat het geld wordt overgemaakt. De AOb zou zich zorgen maken. “De doorstart is van deze financiers afhankelijk. Als zij niet over de brug komen, heeft dat fatale gevolgen voor de school. Er moet op korte termijn duidelijkheid komen over het geld. Ik hoop dat media-aandacht daarbij helpt en dat de donateurs inzien hoe serieus de situatie is”, aldus Jan Menger, rayon-bestuurder van de AOb. 

© Nationale Onderwijsgids