Normal_sander_dekker_vvd

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft een bezoek gebracht aan de middelbare school Pieter Groen, onderdeel van het Andreas College. Deze school is benoemd tot de beste middelbare school van Nederland op het gebied van rekenonderwijs. Dit meldt RTV Katwijk.

Eén van de speerpunten van de staatssecretaris is het verbeteren van het rekenonderwijs. Het Pieter Groen zou al een aantal jaren bezig zijn met het verkennen van het rekengebied. “Dit heeft geleid tot de huidige inrichting van ons rekenonderwijs. We werken nu met een gedifferentieerde aanpak. Iedere leerling doet een entreetoets. Vanuit de resultaten die de leerling haalt, volgt hij of zij een persoonlijk programma. Hierbij werkt de leerling op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo toe naar de landelijke rekentoets”, vertelt rekencoördinator van het Pieter Groen, Koos van Rijn. ICT zou ook een grote rol spelen bij het rekenonderwijs op de middelbare school.

De aanpak leidt tot hogere resultaten bij de landelijke rekentoetsen dan bij vergelijkbare scholen in Nederland. De directeur van de school, Alan Turner, ziet ook andere verbeteringen door de nieuwe aanpak. “We hebben het afgelopen schooljaar afgesloten met een bijzonder hoog gemiddeld slagingspercentage van 97 procent voor vwo, havo en mavo.” De school gaat de aanpak van het rekenonderwijs nu verder ontwikkelen voor leerlingen met dyscalculie en met ernstige rekenproblemen. 

© Nationale Onderwijsgids