Normal_studiekeuze
Windesheim wil jongeren nog beter helpen bij hun studiekeuze. Tijdens de open dag op 23 januari kunnen oriënterende scholieren onder andere de hulp inschakelen van een StudyBuddy. Eerste- en tweedejaarsstudenten geven vanuit hun eigen ervaring oriëntatietips voor het maken van een studiekeuze. De open dag vindt plaats op de campus in Zwolle van 13.00-19.00 uur. Dit meldt Hogeschool Windesheim. 
 
Verspreid over de campus kunnen scholieren terecht voor diverse voorlichtingsactiviteiten. Een greep uit de activiteiten is het maken van een gratis studiekeuzetest, spreken met een loopbaancoach of tips krijgen van een StudyBuddy. Door docenten en studenten wordt voorlichting gegeven over de diverse opleidingen en bijbehorende beroepen. Windesheim leidt studenten op tot bijvoorbeeld verpleegkundige, werktuigbouwkundige, journalist of leraar Aardrijkskunde. Scholieren kunnen meerdere voorlichtingsrondes en workshops volgen. Daarnaast krijgen ze meer informatie over studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, huisvesting of de studentenverenigingen in Zwolle. 
 
De open dag is op vrijdag 23 januari van 13.00 tot 19.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. Aanmelden hiervoor kan via windesheim.nl/opendag. Het programma is via de website te downloaden. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom.
 
© Nationale Onderwijsgids