Logo_t-mba
Zes vmbo-leerlingen van het Marcanti College hebben de 1e prijs voor een teenager MBA (t-MBA) project in de wacht gesleept. Met hun productidee, dat afval scheiden beloont en stimuleert, winnen zij in de categorie Global Responsibility Projects. Woensdag 21 januari ontvangen de leerlingen en hun 2 begeleidende docenten een cheque van $ 5.000 tijdens de officiële prijsuitreiking in Londen. Dit meldt Esprit Scholen. 
 

Het winnende team van leerlingen bedacht een afvalcontainer met 3 gescheiden bakken voor plastic, glas en papier. Het bijzondere aan deze afvalcontainer was dat zodra afval gescheiden in de container gestopt werd de gever een waarde- of kortingsbon ontving. Vervolgens kon ervoor gekozen worden om deze bon te doneren aan kinderen in een weeshuis. 

Het Marcanti College doet elk jaar mee aan een internationaal t-MBA project. De t-MBA projecten zijn een initiatief van de scholengroep Doga Schools in Turkije. Jaarlijks doen honderden scholen wereldwijd aan de t-MBA projecten mee. Deze keer deed Marcanti mee aan het t-MBA project Global Responsibility. Met het doel om de leerlingen maatschappelijke verantwoordelijkheid aan te leren en ze uit te dagen om oplossingen te bedenken op het gebied van recycling en het tegengaan van voedselverspilling.

© Nationale Onderwijsgids