Logo_logo_andreas_college
VMBO Rijnmond wordt dit jaar een Vakcollege. De middelbare school in Katwijk gaat per 1 augustus verder als Vakcollege. De directeuren van de school en de Vakcollege groep ondertekenden in december een overeenkomst waarin dit besluit werd vastgelegd. Dit meldt de Vakcollege Groep. 
 
VMBO Rijnmond gaat dus in het nieuwe schooljaar verder als Vakcollege. Dit houdt in dat de school vanaf het eerste leerjaar doelgericht bezig gaat met het verzorgen van meer beroepsgericht onderwijs. In het eerste jaar zullen de leerlingen van Rijnmond daarom vanaf volgend schooljaar twaalf uur vakgericht onderwijs aangeboden krijgen. De leerlingen beginnen dus vroeger met vakgericht onderwijs. Een van de voordelen hiervan is dat de leerlingen in hun vierde jaar al bezig kunnen met leerstof uit het mbo. Hiermee denkt de school de kans op succes tijdens de vervolgopleiding (op het mbo) te vergroten.
 
Het onderwijs dat aan de leerlingen aangeboden wordt zal daarnaast toegespitst worden op de interesses en de mogelijkheden van de leerlingen. Het Vakcollege wordt opgedeeld in twee routes: de Vakroute Techniek en de Vakroute Mens & Dienstverlenen (sectoren Zorg & Welzijn en Economie).  De leerlingen kiezen de Vakroute van hun interessegebied. 
 
© Nationale Onderwijsgids