Normal_papierwinkel_stapel_artikelen_werk_bureaucratie

Minister Bussemaker heeft met onderwijsorganisaties afspraken gemaakt over het tegengaan van de bureaucratie in het onderwijs. Overbodige regels worden geschrapt en ingewikkelde procedures worden eenvoudiger gemaakt. Dat staat ik de zogenoemde 'regeldrukagenda', een gezamenlijk initiatief van de onderwijsorganisaties en het ministerie van Onderwijs. Dit meldt Telegraaf.

Leraren en schooldirecteuren klagen al lange tijd over de hoge werkdruk en administratielast in het onderwijs. Steeds meer gegevens moeten worden bijgehouden in rapporten en systemen en ook het aantal instanties dat de gegevens opvraagt neemt toe. De minister heeft nu toegezegd het werk voor docenten en schoolbestuurders makkelijker te maken.

In het plan van aanpak worden diverse maatregelen geopperd om de onderwijsadministratie te vereenvoudigen. Daarbij wordt ook gewezen naar de verantwoordelijkheid van het onderwijs zelf. De Onderwijsinspectie zal daarom voorlichting gaan geven aan docenten en schoolleiders om meer duidelijkheid over de administratieplicht te scheppen.

© Nationale Onderwijsgids