Normal_handsofourgirls

In de avond van woensdag 17 december gaat de Haarlemse jeugd vrijwillig naar school. Aan de vooravond van 3FM Serious Request 2014 organiseert het Mendelcollege samen met het Nederlands Debat Instituut een groot scholierendebat. De volledige opbrengst van de avond gaat naar het goede doel. Zo'n weehonderd scholieren, ouders en docenten van de school  nemen deel aan het debat. Als speciale gasten zullen burgemeester Bernt Schneiders, advocaat Gerard Spong, presentatrice Tooske Ragas, SP-kamerlid Renske Leijten, journalist Gijs Rademakers en de voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller aanwezig zijn. Zij zullen al jury optreden van het debat.

Van 18 t/m 24 december vindt 3FM Serious Request 2014 plaats in Haarlem. Het doel van de actie van dit jaar is geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Aan de vooravond van deze goede doelen actie vindt het scholierendebat plaats. Zowel het Mendelcollege als het Nederlands Debat Instituut werken belangeloos mee om geld in te zamelen voor dit goede doel. Het debat wordt geleid door Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut. 

De avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Er wordt over drie actuele onderwerpen gesproken waaronder de vraag: wanneer werkt ontwikkelingssamenwerking wel en wanneer niet? 

Er zijn nog een paar kaarten voor het evenement beschikbaar exclusief voor leerlingen, ouders en docenten van het Mendelcollege. Deze zijn voor Euro 5,- per stuk te koop aan de deur van het Mendelcollege via cvandelaarschot@mendelcollege.nl.

© Nationale Onderwijsgids