Docenten economie kunnen hun talent op de beursvloer testen tijdens de AEX experience op het Docentencongres in de Beurs van Berlage

Donderdag 22 januari organiseert educatieve uitgeverij Malmberg het eerste Nationale Docentencongres Economie voor leraren uit het voortgezet onderwijs. Het congres, dat plaatsvindt in de Beurs van Berlage, zal geopend worden door econome Barbara Baarsma. Zij zal een lezing geven over de actuele stand van zaken van de Nederlandse economie.

Daarna kunnen de aanwezige docenten kiezen uit verschillende workshops en sessies die aansluiten bij de actuele ontwikkelingen in de economie en het economieonderwijs. Zo zal econome en publiciste Erica Verdegaal vijf economische paradoxen van de huishoudportemonnee die scholieren volgens haar beslist zouden moeten weten. Mirjam Plooij, beleidsmedewerker van De Nederlandsche Bank, zal ingaan op virtuele valuta's zoals Bitcoin en de risico's dit 'nieuwe geld' met zich mee brengt.

In de workshop MoneyWays staat het scholenprogramma centraal waarbij scholieren op laagdrempelige wijze met elkaar in de klas in gesprek gaan over zaken als geld, schuld en armoede. Tijdens de sessie AEX Experience komt de geschiedenis van de VOC en het allereerste aandeel tot aan de huidige elektronische beursvloer aan bod. Deelnemers kunnen hun eigen beleggersprofiel uitzoeken en hun talent testen als beurshandelaar. Voor gebruikers va de lesmethoden Praktische Economie en Ecomisch bekeken biedt Malmberg een exclusief voorprogramma.

Meer informatie over het programma is te lezen in de brochure (.pdf dowload) of op de website.

© Nationale Onderwijsgids