Logo_logo_logosh

Voor het plan om het Aloysius College (AC) in Den Haag voor sluiting te behoeden is inmiddels 500.000 tot een miljoen euro binnen. Dat maakte bestuursvoorzitter Hans Leijh bekend. Leijh verwacht dat er in totaal twee tot drie miljoen euro beschikbaar zal komen voor het reddingsplan dat vorige week unaniem werd goedgekeurd door het college van bestuur. Dit meldt Omroep West.

Na de bekendmaking van voormalig rector Henk Kempink dat de school om financiële redenen moest sluiten, kwamen ouders, leerlingen en personeel massaal in opstand. Verenigd in het zogenoemde Platform AC bedachten zij een reddingsplan. Het Aloysius moet een brede school worden met een functie voor de beurt. Ook zal de komende tijd hard gewerkt worden aan het verbeteren van het imago van de school en het werven van meer leerlingen.

De financiering van het reddingsplan is onder meer afhankelijk van de giften van anonieme donateurs.“De stichting is er kennelijk in geslaagd om mensen te enthousiasmeren om ook financieel over de brug te komen”, reageert voormalig rector Kempink. “Wij kregen overal nul op het rekest, hun is het wel gelukt. Complimenten.” Kempink besloot op te stappen nu de middelbare school een andere weg inslaat. “Ik ben 65 jaar en ik vind dat ik plaats moet maken voor een nieuwe rector die vol energie gaat proberen om van het AC weer een goede school te maken”.

© Nationale Onderwijsgids