Logo_serious_request_glazen_huis_3fm

Dit jaar gaat het Montessori College Arnhem (MCA) wederom een grote actie houden om het Serious Request te steunen. Dit jaar is het thema dat centraal staat bij Serious Request meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer worden van seksueel geweld. Het MCA een drietal acties bedacht om geld in te zamelen.

Op donderdagochtend 18 december start voor 120 leerlingen uit de bovenbouw ‘De langste schooldag uit je leven'; 24 uur zullen zij op school zijn. Deels om :lessen te volgen en deels om te participeren bij de benefietavond. Na middernacht zullen de leerlingen bijzondere lessen krijgen. Zo zullen onder meer Emile Ratelband en Evelien Scheers (winnares De Beste Singer Songwriter van Gelderland) als gastdocent optreden.

Diezelfde avond organiseert de school een beniefietavond. BroodOpDePlank, Soulextension en onze eigen dj’s Job Laan en Miro Sanders zullen de avond muzikaal omlijsten en ook is er een veiling. De benefietavond wordt om 20:00 uur officieel geopend door de Arnhemse wethouder van onderwijs Hans Giesing.

Tijdens de benefietavond zullen ook alle onderbouwklassen presenteren wat zij ingezameld hebben. Zij zullen de komende dagen verschillende activiteiten ondernemen zoals gamemarathons, zwemmarathons en sponsorlopen. Ook is er een kerstfair op 14 december en diverse klassen verkopen oliebollen .Het radioprogramma N8waker van RTV Arnhem zal van tijdens de benefietavond live uitzenden. Tijdens de avond wordt de eerste voorlopige eindstand bekend gemaakt. Op zondag 21 december zal een afvaardiging van het MCA bestaande uit ouders, leerlingen en docenten in Haarlem een cheque aanbieden aan de drie dj’s in Het Glazen Huis.

© Nationale Onderwijsgids