Logo_logo_logosh

De eerder aangekondigde sluiting van het Aloysius College in Den Haag gaat niet door. Ouders, (oud-)leerlingen en docenten stelden een reddingsplan op waar het bestuur van de school unaniem mee akkoord is gegaan. Het Aloysius zal omgevormd worden tot een Brede School. Rector Henk Kempink stapt in overleg met het bestuur per direct op. “Nu de school een andere weg inslaat, hoort daar een nieuwe rector bij”, aldus de bestuursvoorzitter Hans Leijh. Dit meldt Omroep West.

Op het nieuws is zeer opgelucht gereageerd door alle betrokkenen. In oktober maakte Kempink bekend dat de middelbare school dicht moest. Al jaren kampt de school met een daling in het aantal leerlingen wat tot financiële problemen leidde voor de school. Een faillissement was onafwendbaar volgens de rector. Leerlingen, ouders en docenten legden zich hier niet bij neer en verenigden zich in het Platform AC om de school te redden.

In het reddingsplan wordt het Aloysius een Brede School met een functie voor de buurt. De school houdt vast aan het onderwijs-ideaal van de jezuïtenorde die de school in 1917 stichtte. Intensieve begeleiding van leerlingen blijft een speerpunt en de school wil ook veel activiteiten voor de buurt gaan aanbieden. Voorzitter Monica Winnubst van het platform is ervan overtuigd dat het plan gaat werken. “Bij het opstellen zijn we van een zeer realistisch scenario uitgegaan. We gaan nu hard aan de weg timmeren om in het nieuwe schooljaar weer meer leerlingen te krijgen. Er komt een nieuwe folder, we gaan huisbezoeken afleggen en op 31 januari is er een open dag”. Ook moet het onderwijsniveau omhoog. Op dit moment heeft de school ruim 700 leerlingen.


© Nationale Onderwijsgids