Logo_download__3_

De interactieve film tegen cyberpesten 'It's up to you' is als lespakket in te zetten om het digitaal pesten op middelbare scholen tegen te gaan. De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut heeft de film erkend als goed onderbouwd. Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut. 

De doelgroep van de anti-pest film zijn leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het is een interactieve film die de discussie over cyberpesten stimuleert. Leerlingen leren in het lespakket hoe ze online pestgedrag kunnen stoppen of verminderen. De interactieve film heeft 72 mogelijke scenario's. Afhankelijk van de keuzes die de kijkende leerlingen maken zijn er 22 verschillende filmeindes. Na het kijken van de film volgt een klassikale discussie. Hierin dienen dan groepsafspraken gemaakt te worden over wat toelaatbaar gedrag online is. 
 
Het Nederlands Jeugdinstituut erkent een interventie als zijnde goed onderbouwd wanneer deze goed is beschreven en wanneer het aannemelijk is dat de interventie de gestelde doelen kan bereiken. 
 
© Nationale Onderwijsgids