Normal_kip__3_

Vmbo-mbo school Groenhorst heeft maatregelen getroffen vanwege de uitbraak van vogelgriep. De school verzorgt groen onderwijs. Op de locaties Barneveld, Emmeloord en Dronten zijn maatregelen genomen. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.

Vorige week werden er al maatregelen genomen op de locatie Barneveld nadat bekend werd dat er vogelgriep gesignaleerd was bij een pluimveebedrijf in Hekendorp. Ook op de andere twee locaties, in Emmeloord en Dronten, zijn nu maatregelen genomen. 
 
De voornaamste maatregel is het opschorten van stages. Sinds maandag mogen 26 leerlingen niet naar hun stage omdat het bedrijf waarbij zij stagelopen binnen een straal van 10 kilometer van het getroffen gebied ligt. Directeur van het Groenhorst Emmeloord en Dronten, Anne Dijk: “Het gaat om zes leerlingen van het vmbo en twintig van het mbo. De stages worden opgeschort en moeten later worden ingehaald.” Stages bij pluimveebedrijven worden vooralsnog voor een periode van drie weken opgeschort. De leerlingen krijgen in de tussentijd een alternatief lesprogramma geboden. 
 
Daarnaast moet zo'n twintigtal leerlingen tot en met 28 november thuis blijven. Deze leerlingen mogen niet naar school omdat zij op hun thuisadres een pluimveebedrijf hebben. De leerlingen volgen allemaal hun onderwijs bij de locatie in Barneveld. De vogelgriep-uitbraak heeft ook invloed op de lessen. Op de locatie in Barneveld zijn veel eigen vogels die ingezet worden bij lessen. “Die praktijklessen worden vervangen door theorielessen over de vogelsoort”, zegt Alice Goor, communicatiemedewerker van de locatie Barneveld.
 
© Nationale Onderwijsgids