Normal_willem_alexander__2_

Het nieuwe Onderwijspark Ezinge in Meppel is woensdag door koning Willem-Alexander geopend. In het onderwijspark zijn verschillende scholen gevestigd. Er wordt speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs aangeboden. Dit meldt Vorsten.nl. 

De koning kreeg na de opening een rondleiding door het nieuwe Onderwijspark. Leerlingen kregen tijdens de tour de mogelijkheid om met Willem-Alexander over hun talenten te praten. Ook de ouders en vertegenwoordigers van de schoolbesturen en het bedrijfsleven die op het Onderwijspark gevestigd zijn konden een woordje wisselen met de koning. 
 
Er zijn drie scholen gehuisvest op het Onderwijspark. De Ambelt verzorgt het speciaal onderwijs. Het Drenthe College neemt het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) voor haar rekening. Ook wordt er regulier voortgezet onderwijs aangeboden, dit wordt gedaan door regionale scholengemeenschap Stad & Esch. De scholen houden alle drie hun eigen identiteit, ook al zijn ze in hetzelfde park gevestigd. De leerlingen mixen echter wel: zij maken namelijk gebruik van gezamenlijke ruimtes, een gezamenlijke sporthal en theaterzaal. 
 
© Nationale Onderwijsgids