Logo_logo-pax-christi

Met ingang van volgend schooljaar wordt er personeel ontslagen bij het Pax Christi College in Druten en Beneden-Leeuwen. De schoolleidingen heeft een vooraankondiging van de ontslagen gemaakt. De school kampt met een dalend leerlingenaantal. Dit meldt de Gelderlander. 

Zowel het onderwijzend personeel als het onderwijs ondersteunend personeel is inmiddels op de hoogte gebracht. Rector Van Drongelen heeft de 'vooraankondiging' van de ontslagen gedaan. De rector wil (nog) niet kwijt hoeveel leraren er precies ontslagen zullen worden. "Maar het zal om een flink aantal mensen gaan." Daarbij moet zowel tijdelijk als vast personeel vertrekken. Volgens Van Dongelen krijgen de vaste docenten uiterlijk 1 maart uitsluitsel of ze al dan niet mogen blijven; de deadline voor de tijdelijke leerkrachten is 1 mei. 
 
Er werken meer dan 200 leerkrachten op de middelbare school. Zij geven de 2100 leerlingen les. De aanleiding voor het ontslag zijn een dalend leerlingenaantal. Dit schooljaar gaan er ongeveer 100 leerlingen minder naar het Pax Christi College dan vorig schooljaar. Volgens de school is een onduidelijk profiel de reden voor het wegblijven van de leerlingen. Het college wil zich in het voorjaar dan ook gaan herprofileren. 
 
© Nationale Onderwijsgids