Logo_logo
Tijdens Twente goes techno gaan zo’n 1500 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de week van 17 – 21 november 2014 op bezoek bij technische bedrijven in Hengelo, Enschede en Borne. Tijdens de bezoeken krijgen de leerlingen een beeld van hoe een technisch bedrijf werkt en welke mogelijkheden een beroep in de techniek geeft. Dit meldt de gemeente Hengelo. 
 
Technische bedrijven in Twente zitten, nu en in de toekomst, te springen om goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. Om de toekomst een stap voor te zijn, worden leerlingen van het voortgezet onderwijs tijdens Twente goes techno uitgenodigd om kennis te maken met het uitdagende werkveld. Vrijwel alle scholen van het voortgezet onderwijs in Hengelo, Enschede en Borne zijn betrokken bij het project. Het project wordt ondersteund door Techniektalent.nu. Dit jaar openen 44 bedrijven hun deuren voor de middelbare scholieren.
 
‘Doel van het Twente goes Techno is dat tweede- en derdejaars leerlingen van vmbo, havo en vwo een reëel beeld krijgen van technische bedrijven’, zegt de Hengelose wethouder Economie Mariska ten Heuw. ‘Hoe ziet zo’n bedrijf er van binnen uit, hoe wordt er gewerkt, wie werken er, welke opleiding heb je nodig, wat zijn de carrièreperspectieven, wat kun je verdienen, et cetera. Voor technische bedrijven biedt dit een goede mogelijkheid om techniek te promoten en jongeren binnen te halen. En dat is uitermate belangrijk om ook in de toekomst voldoende technisch personeel in Twente beschikbaar te hebben.’

 © Nationale Onderwijsgids