Logo_marnixcollege-logo

Ontslag dreigt voor drie docenten van het Marnix College in Ede. Op dinsdag zijn twee docenten Frans en een docent geschiedenis op non-actief gezet door het schoolbestuur. Aanleiding is een diepgaand verschil van mening over de te varen koers van de middelbare school, zo meldt de Gelderlander. 

Afgelopen dinsdag werden de drie docenten op non-actief gesteld. Er zou al langer een verschil van mening zijn tussen de school en de docenten over de organisatiestructuur binnen de school. De school vertelde de docenten dat er een traject 'met mogelijk vergaande arbeidsrechtelijke consequenties' gestart wordt. Er is sprake van ontslag, zo zeggen de docenten tegen de Gelderlander. De schoolleiding wil geen commentaar geven in de media. 
 
De desbetreffende docenten, Brons (Frans), Teunis (Frans) en Vissers (Geschiedenis), hebben alle drie een lange werkgeschiedenis bij het Marnix College. Ze hebben een dienstverband van 12,5, 15 en 26,5 jaar. Eerder dit jaar vertrok de afdelingsleider van het team waartoe deze leraren ook behoren na een arbeidsconflict. 
 
 © Nationale Onderwijsgids