Logo_download

Op 13 november organiseert het Groene Hart Lyceum haar jaarlijkse cultuurdag. Het thema van dit jaar is: ‘Vroeger of Later’ en wordt in alle workshops meegenomen. Voor alle 1.300 leerlingen zijn er maar liefst 76 workshops in en om de school. Dit meldt het Groene Hart Lyceum. 

Het uitdragen van cultuur is een speerpunt, want het Lyceum is één van de erkende cultuurprofielscholen in Nederland erkend door Steunpunt Cultuur Profielen (SCP). Dit uit zich in de aandacht die wordt besteed aan cultuur in het onderwijsaanbod en in de buitenschoolse activiteiten. Tijdens deze cultuurdag maken de leerlingen kennis met verschillende disciplines van kunst en cultuur. 

De sportieve leerlingen kunnen hun hart ophalen met het volgen van diverse sportieve workshops zoals dansen. Wat dacht je van het populaire Dancehall, een muziek en dansstijl die ook wel bekend staat als Raggamuffin. Maar ook zwemmen of bijvoorbeeld Krav Maga. Bij de laatste wordt spelenderwijs geleerd hoe je jezelf fysiek, maar ook verbaal kan verdedigen. Uit Japan overgekomen is ‘manga tekenen’. In deze workshop leer je de basis van het manga tekenen. Of wat dacht je van 3D-tekenen en –printen, waarvoor er een echte 3D-printer tijdelijk in de school staat, haarvlechten, scrappen of de clown in jezelf zoeken? Ook zijn er veel muzikale workshops waaronder djembé, popzang of digitale muziek en in ‘de beste singer-songwriter’ krijgen leerlingen de kans om van een bestaande tekst zelf een lied te maken. 

© Nationale Onderwijsgids