Foto: Namens Groenhorst Ede nam directeur Mark Dees (midden) de Onderwijsprijs 2014 in ontvangst.

Het ‘Groen Leefpark’ van Groenhorst Ede heeft gisteren de Edese Onderwijsprijs 2014 gewonnen. Zowel de opzet van het leefpark als de uitstraling die het op andere onderwijsinstellingen heeft, sprak de jury zeer aan.  Met de prijs wint Groenhorst Ede vierduizend euro en een bronzen sculptuur.

De gemeente Ede reikt de onderwijsprijs iedere twee jaar uit tijdens de Dag van het Onderwijs, die dit jaar als thema ‘Smaakmakers in het onderwijs’ had.
De jury was erg gecharmeerd van het ‘Groen Leefpark’  waar jong en oud kennis maken met de groene wereld om hen heen. “Kennis van een gezonde leefstijl en verantwoorde voeding vindt haar oorsprong in groen.  Dit project streeft vanzelfsprekende integratie van groen als onderdeel van het dagelijkse (school)leven na. Kennis van groen moet onderdeel worden van het lesprogramma op scholen en instellingen voor voorschoolse en buitenschoolse opvang”, aldus het juryrapport.
De jury bestond uit onderwijswethouder Johan Weijland, oud-basisschooldirecteur Cees van der Jagt en directeur samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Duin- en bollenstreek Benno Wiggers.

De tweede en derde plaats van de onderwijsprijs zijn respectievelijk uitgereikt aan Culture met het project ‘Muziek in de Klas’ en het Marnix College met het project ‘Gortepap enzo’.
Meer informatie over het ‘Groen Leefpark’ is te vinden op http://groenleefpark-ede.nl/