Logo_logo

Leerlingen uit groep 8 die erover denken om naar het VWO te gaan, kunnen kennismaken met deze vorm van onderwijs tijdens The Beeklviet Experience. Dit zijn doe-middagen georganiseerd door het Gymnasium Beekvliet waarop kinderen van allerlei basisscholen uit de regio naar de middelbare school komen om een dag mee te draaien in het lesprogramma. Dit meldt het Gymnasium Beekvliet uit Sint-Michielsgestel. 

Leerlingen uit de laatste groep van het basisonderwijs kunnen tijdens The Beekvliet Experience proeven aan het VWO. De deelnemende leerlingen krijgen op de dag een echt lesrooster zoals ze dat later ook op Beekvliet kunnen krijgen. Ze krijgen onder anderen te zien wat er geleerd wordt bij de vakken Grieks, wiskunde en science. Vreemde getallen, Griekse helden, experimenten en proefjes passeren de revue. Daartussendoor wordt er nog afgewisseld met creatieve vakken, zoals muziek, drama en beeldende vorming. 
 
Gymnasium Beekvliet organiseert The Beekvliet Experience op drie woensdagen in de herfst. Op 8 oktober, 5 november en 10 december 2014 van 14.00u tot ca. 16.45 uur zijn leerlingen uit groep 8 welkom om deel te nemen. De deelnemende kinderen worden tijdens deze middagen begeleid door enkele buddy's. Dit zijn leerlingen uit klas 2 van Beekvliet met wie je samen alle lessen volgt en door wie je wegwijs wordt gemaakt op onze school. Klik hier om in te schrijven voor deelname aan een Beekvliet Experience. 
 
© Nationale Onderwijsgids