CSG Augustinus in Groningen dicht na vondst asbest (foto: Google Streetview)

De middelbare school CSG Augustinus in Groningen blijft langer dicht dan gepland. Vorige week stuurde de directie alle leerlingen en medewerkers naar huis omdat er asbest in het gebouw aangetroffen was. De school werd uit voorzorg een week gesloten om de asbestplaten veilig te kunnen verwijderen. Dat gaat nu langer duren dan verwacht meldt de directie. Dit meldt de Telegraaf.

Na een eerdere vondst van asbest werd afgelopen week het hele gebouw onderzocht. Toen bleek dat er op diverse andere plaatsen ook asbestplaten in de constructie van het schoolgebouw zijn gebruikt, besloot de directie de school tijdelijk te sluiten. “We willen geen enkel risico lopen”, reageerde directeur Ritske Tulner.

De asbestsanering in de school loopt ook deze week nog door. Andere onderwijsinstellingen en scholen in Groningen stellen lokalen beschikbaar opdat het Augustinus de lessen aan de leerlingen kan hervatten.

Ook heeft de school laten onderzoeken of er gezondheidsrisico's zijn geweest. De resultaten van het onderzoek die vrijdag bekend werden, laten zien dat de leerlingen en medewerkers geen verhoogd risico hebben gelopen. Alle luchtmonsters waren schoon.

© Nationale Onderwijsgids