Normal_vrouwe_justitia

(Novum) - Tegen een 16-jarig meisje uit Enschede is donderdag een werkstraf van negentig uur geëist voor het mishandelen van een schoolgenootje. Een filmpje van de mishandeling kwam op social media terecht. Te zien was dat het slachtoffer bij het Agrarisch Opleidingen Centrum in Enschede in het gezicht, op de rug en op het hoofd werd getrapt.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 16-jarige ervan het slachtoffer in juni te hebben geslagen en meerdere keren tegen het hoofd te hebben geschopt. Het meisje wordt ook verdacht van een mishandeling van hetzelfde slachtoffer twee maanden eerder.

Tegen de 16-jarige werd ook een celstraf van 4,5 maand geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Aangezien het meisje al zes weken in voorarrest heeft gezeten, hoeft zij van het OM dus niet meer de cel in, tenzij ze in haar proeftijd van twee jaar weer de fout in gaat. De officier van justitie heeft in de eis rekening gehouden met de media-aandacht voor de zaak.

Vanwege de mishandeling in juni wil het Openbaar Ministerie nog vier verdachten vervolgen. Het gaat hierbij om twee meisjes die het slachtoffer zouden hebben meegelokt naar een veldje waar de mishandeling plaatsvond. Ook de jongen die het incident zou hebben gefilmd, moet zich nog voor de rechter verantwoorden. Een ander meisje wil het OM voor de rechter brengen voor betrokkenheid bij beide mishandelingen.