Normal_rijksmuseum

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis afgelopen zaterdag in het Rijksmuseum in Amsterdam is de beste geschiedenisleraar van Nederland bekend gemaakt. De eer komt doe aan docent Eric van der Donk van scholengemeenschap Lek en Linge uit Culemborg. De jury prees Van der Donk om zowel zijn historische kennis als didactisch inzicht. Dit meldt Telegraaf.

Leerlingen, collega's en directies konden het afgelopen jaar hun geschiedenisleraar voordragen. Een vakjury met tv-presentator Hans Goedkoop als voorzitter maakte vervolgens een selectie. De top 3 bestond naast Van der Donk uit Christiaan van der Riet van Het Nieuwe Eemland in Amersfoort en Eveline van Dijck van het Citadel College in Lent, bij Nijmegen.

Vwo-docent Van der Donk werd tot de beste gekozen omdat hij volgens de jury “de meest complete docent” is. “Hij is in elke vezel en op elke dag van het jaar betrokken bij zijn vak en heeft daarmee het vak geschiedenis op zijn school een uitzonderlijke status bezorgd”. Als prijs mag Van der Donk met al zijn leerlingen naar het Rijksmuseum. Met de verkiezing willen het Rijksmuseum en omroep NTR benadrukken hoe belangrijk historische kennis is en welke belangrijke rol de geschiedenisleraar daarbij speelt.

© Nationale Onderwijsgids