Normal_justitie

(Novum) - De 16-jarige jongen die vrijdag een medescholier doodstak op een school in Voorburg heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen Omroep West. Het Openbaar Ministerie kan dat desgevraagd bevestigen noch ontkennen.

De Rijswijkse jongen zou het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Den Haag, met een mes in zijn hand hebben geslagen. Dat dat fatale gevolgen had, was volgens advocaat Hajé Weisfelt niet zijn intentie. De dader zou jarenlang zijn gepest door een groep jongens waar het slachtoffer deel uit maakte.

Justitie wil zo lang het onderzoek loopt geen details prijsgeven. Volgens een woordvoerder heeft het OM inmiddels camerabeelden van de school opgevraagd en worden getuigen verhoord. Ook wordt de relatie tussen de twee jongens onderzocht.

De rechtbank in Den Haag besloot maandag dat de 16-jarige jongen in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden. De tweede verdachte die zondag werd opgepakt omdat hij het steekwapen zou hebben geleverd, wordt woensdag voorgeleid.