Normal_kind_werken_jong_studeren

Het Informatiepunt Onderwijs & ontwikkeling (SLO) organiseert op 11 en 12 november de conferentie 'Passend onderwijs en (hoog)begaafdheid', in opdracht van het ministerie van Onderwijs. De conferentie is bedoeld voor onderwijsprofessionals in brede zin in zowel primair als voortgezet onderwijs. De samenkomsten dienen als kick-off van de activiteiten die SLO uitvoert ter ondersteuning van samenwerkingsverbanden bij het inrichten van (hoog)begaafdenonderwijs. Dit meldt Talentstimuleren.nl.

Op 11 en 12 november wordt hetzelfde programma aangeboden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen. Maureen Neihart van het National Institute of Education in Singapore zal optreden als keynote speaker. Zij is internationaal erkend deskundige in het onderwijs en de begeleiding van begaafde kinderen. Vervolgens kunnen de aanwezigen kiezen uit veertien verschillende workshops van experts van onder meer Feniks Talent, Novilo, School aan Zet en Pluskids. Het volledige programma is te vinden op talentstimuleren.nl.

De conferentie is gratis toegankelijk voor onder meer docenten, begaafdheidsspecialisten, schoolleiders en coördinatoren. Aanmelden kan nog tot 31 oktober. De conferentie vindt plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het programma duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.

© Nationale Onderwijsgids