Logo_gezondeschool

Het vernieuwde onderdeel voortgezet onderwijs op Gezondeschool.nl is net online. Samen met partners en een klankbordgroep voortgezet onderwijs is intensief meegedacht hoe de informatie over de Gezonde School-aanpak goed gepresenteerd wordt en aansluit bij behoeften van scholen.

Op verschillende momenten is hiervoor feedback gevraagd aan partners en het onderwijs.  Enkele reacties:

Ik ben onder de indruk van de volledigheid! En realiseer me tevens dat wij als school nog een hele weg te gaan hebben om tot echt succes te komen. Maar bedenk me wel dat het alleen met zo`n volledige en verankerde werkwijze kans van slagen heeft voor de lange termijn. En dat is nou net wat de bedoeling is.

Ik vind hem heel bruikbaar en overzichtelijk. Heldere tekst. De gezondheidsthema's komen duidelijk naar voren. Het valt me op dat het nu minder gericht is op voeding alleen. Dat vind ik goed. Het filmpje van de Gezonde School op Youtube vind ik inspirerend.

Natuurlijk kunt u altijd nog opmerkingen mailen naar gezondeschool@rivm.nl.

Wat is de Gezonde School-aanpak?
Op Gezondeschool.nl kunt u informatie vinden hoe u effectief en efficiënt gezondheidsbevordering inzet op school. Dit doet u door de Gezonde School-aanpak. De Gezonde School-aanpak is een praktische aanpak om u te ondersteunen bij het structureel werken aan gezondheid op school. De aanpak gaat uit van wat de school al doet, bouwt hier op voort en sluit aan bij de wensen en behoeften van de school. De school kiest daarbij een aantal gezondheidsthema’s om activiteiten op uit te voeren.

© Nationale Onderwijsgids