Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek

Onder scholieren van middelbare scholen in het Brabantse Bladel en Geldrop gaan filmpjes rond waarop jonge meisjes seksuele handelingen verrichten. In één geval gaat het om een meisje uit de brugklas van het Pius X College. De andere meisjes zijn vooralsnog onbekend. Beide scholen hebben een brandbrief gestuurd naar alle ouders. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Rector Jos Bosch van het Pius X College is “zeer verontrust” over de filmpjes. De rector wil geen uitspraken doen over wat er precies op de filmpjes te zien is en wie er verantwoordelijk zou zijn voor de opnamen en verspreiding maar “de impact is enorm”, aldus Bosch.

Het eerste filmpje werd begin deze maand ontdekt door een leerling die een docent waarschuwde. De beelden circuleerden toen al op diverse social media. De ouders van het meisje zijn ingelicht, zij hebben aangifte gedaan bij de politie. Vorige week doken er plotseling nog drie filmpjes op van onbekende meisjes. Het Pius X besloot toen een brandbrief te sturen naar alle ouders.

Ook het Stabrecht College stuurde een brief aan alle ouders toen de seksfilmpjes ook daar opdoken. Voor zover bekend staan er geen meisjes van het Stabrecht op de filmpjes. “Maar we nemen het hoog op”, zegt rector Leenderd van der Deijl. “Het betreft jonge meisjes die waarschijnlijk net van de basisschool af zijn”.

Volgens Van der Deijl onderzoekt de politie nu wie de andere meisjes zijn. De politie heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over het onderzoek.

© Nationale Onderwijsgids