Normal_3160625700_2021df4fc9_b

Christelijke scholengemeenschap Willem de Zwijger en het Schoonhovens College hebben onlangs besloten ook vanaf 2015 door te gaan met de maatschappelijke stages (MaS) voor hun leerlingen. Volgend jaar vervalt de wettelijke verplichting om een MaS aan te bieden. Beide scholen hebben echter besloten de stage op te nemen in het vaste onderwijsaanbod.

De MaS heeft als doel leerlingen in het voortgezet onderwijs nadrukkelijk kennis te laten maken met het belang van het doen van vrijwilligerswerk. Beide Schoonhovense scholen onderkennen dit belang en hebben besloten de maatschappelijke stage voort te zetten en in te bedden in het curriculum van de school.

Afgelopen jaren is er veel ervaring opgedaan met de stages en de effecten daarvan op vrijwilligersorganisaties die daarmee extra handen krijgen. Ook zorgt de MaS vaak voor een verfrissende jeugdige kijk op een organisatie en haar activiteiten. In alle sectoren zijn leerlingen inzetbaar zoals zorg, onderwijs, natuur, sport, cultuur, kerken. Landelijk zijn de middelbare scholen, de vrijwilligersorganisaties, gemeenten, en leerlingen zeer positief. Ook in Schoonhoven blijkt dit nu het geval te zijn.

© Nationale Onderwijsgids