Logo_avicenna_college_logo_ibn_ghaldoun

Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs heeft gistermiddag officieel het nieuwe Avicenna College geopend. Met het oplaten van groene en blauwe ballonnen werd gevierd dat Rotterdam weer een zelfstandig islamitische school voor voortgezet onderwijs heeft. Met de feestelijke opening rekent het voormalige Ibn Ghaldoun-college voorgoed af met het slechte imago dat de school opliep na grootschalige examenfraude. Dit meldt Metronieuws.

De school kwam anderhalf jaar geleden landelijk in het nieuws toen de fraude met eindexamens aan het licht kwam. Maar dat is “voltooid verleden tijd”, zegt een woordvoerder van wethouder de De Jonge nu. Met een nieuwe naam en een nieuwe logo dat door de wethouder werd onthuld, begint de school aan een schone lei.

Ook voor interim-directeur Richard Troost is de officiële opening een belangrijk moment. De ophef over de examenfraude laat de school nadrukkelijk achter zich. De school heeft veel nieuwe docenten. Twaalf voormalige docenten van het Ibn Ghaldoun eisten eerder hun baan terug op de nieuwe school. De rechter bepaalde echter dat de school hen niet hoeft aan te nemen. Troost hoopt dat dat er snel meer aanmeldingen komen voor de school. “De grootste uitdaging ligt hem natuurlijk in het blijven voldoen aan de wettelijke eisen en het vormgeven van de islamistische identiteit van de school”, zegt Troost. “Daarnaast hoop ik het komende jaar samenwerkingen met andere scholen aan te gaan”.

© Nationale Onderwijsgids