Logo_osg_hengelo_logo

De schooldirecteuren van zowel het Bataafs Lyceum als het Montessori College Twente in Hengelo vertrekken. Beide scholen maken deel uit van de openbare scholengemeenschap Hengelo (OSG). Dit meldt Tubantia.

Leonie Wagenaar was slechts een jaar directeur van het Montessori College Twente. Afgelopen vrijdag werd bekend dat zij vertrekt naar Leeuwarden waar zij een baan heeft geaccepteerd. Ook het Bataafs Lyceum moet op zoek naar een nieuwe rector. Pieter Telleman informeerde de ouders van de leerlingen afgelopen week in een nieuwsbrief van zijn vertrek. Daarin zegt hij te hebben besloten  'buiten OSG Hengelo nieuwe kansen en uitdagingen te zoeken'.

Telleman was naast rector van het lyceum ook interim-bestuurder van de overkoepelende stichting OSG. Sinds november vorig jaar verving hij voormalig directeur Albert van der Werf die vorig jaar werd ontslagen. Van der Werf werd de laan uitgestuurd na een conflict met de raad van toezicht over zijn vertrekregeling. De rechter maakte dit ontslag enkele maanden geleden ongedaan. Vorige week werd bekend dat Van der Werf zijn werkzaamheden als bestuurder van OSG heeft hervat. Om de continuïteit in de school te kunnen waarborgen zal tot de komst van een nieuwe rector de taken van de schoolleiding onder de teamleiders en coördinatoren worden verdeeld. Teamleider Joanne Duijvenstein zal optreden als waarnemend directeur van het Bataafs Lyuceum.

© Nationale Onderwijsgids