Normal_geld_in_handen

(Novum) - De voormalig voorzitter van de scholengemeenschap LMC in Rotterdam die verdacht wordt van fraude zou bijna een half miljoen hebben verdiend met het oplichten van zijn oud-werkgever. De Volkskrant schrijft vrijdag dat de scholenkoepel vorig jaar voor dat bedrag beslag heeft gelegd op zijn villa in Apeldoorn.

De 56-jarige Rald V. zou 460 duizend euro achterover hebben gedrukt. De fiscale opsporingsdienst FIOD doorzocht woensdag woningen en een adviesbureau in verband met de fraudezaak. Er is geld en administratie in beslag genomen. De FIOD wilde niets zeggen over de omvang van de fraude, maar de Volkskrant heeft zelf onderzoek gedaan.

De oud-schoolbestuurder woont niet meer in de villa in Apeldoorn waarop beslag is gelegd. Die werd volgens de krant begin juni ver onder de vraagprijs gekocht door een vastgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in het opkopen van huizen van mensen met financiële problemen.

De fraude kwam aan het licht toen de opvolger van V. 'signalen opving' van fraude en belangenverstrengeling. Daarop werd accountantsbureau KPMG ingehuurd voor een onderzoek. Daaruit zou onder meer blijken dat V. bedrijven inhuurde waarin hij zelf directe belangen had.