Normal_brood_kinderen_eten_lunch_ontbijt

De brugklassers van de locatie Lariks van CS Vincent van Gogh in Assen starten donderdag hun schooldag met een gezond ontbijt. Het ontbijtbuffet wordt geopend door wethouder Harmke Vlieg en sectordirecteur Bert Oosting. 

Met kleuren wordt bij het buffet aangegeven welke voedingsmiddelen gezond zijn en welke wat minder. Eten uit het groene deel is gezond, terwijl het eten dat op het oranje deel  geserveerd wordt minder gezond is en het rode deel van het buffet geeft aan dat het eten dat daar te krijgen is, het minst gezond is. Zo leren leerlingen een bewuste keus te maken voor gezonde voeding. Nadat de leerlingen bij het ontbijtbuffet in de aula hun ontbijt hebben opgehaald, eten ze dat gezamenlijk met hun klasgenoten in hun lokaal.

De eerste schoolweek op Lariks staat voor brugklassers in het teken van gezond leven en gezond eten. Ze worden bewust gemaakt van een gezonde leefstijl. Zo is er ook veel aandacht voor sport en bewegen deze week. Het Team Sport van de gemeente Assen heeft op de locatie gezorgd voor dansplaten. Verder gaan de leerlingen zwemmen en doen ze mee aan een vossenjacht in de stad. In plaats van blikjes frisdrank, drinken de leerlingen flesjes water die door de gemeente Assen beschikbaar zijn gesteld. C1000 Nobellaan voorziet de brugklasleerlingen deze week van fruit.

Met de komst van de nieuwbouw ligt de nadruk nog meer op het gezonde en veilige leefklimaat in de school. Er wordt dit schooljaar op Lariks gestart met de gezonde schoolkantine. Ook zullen ter bevordering van het gezonde schoolklimaat ook leerlingen worden ingezet als stewards en worden aspecten van de gezonde leefstijl nadrukkelijk met leerlingen besproken tijdens de lessen. Leerlingen worden door middel van projecten betrokken bij duurzaam denken en doen.

© Nationale Onderwijsgids