Normal_verkeer

De eerste privéschool voor basis- en voortgezet onderwijs in Rotterdam kan mogelijk toch niet van start vanwege het ontbreken van de benodigde vergunning. De school wil zich per 1 september vestigen aan de zeer drukke Schiekade, wat tegen het gemeentebeleid is om kinderen te beschermen tegen luchtvervuiling. Dit meldt het AD.

De gemeente Rotterdam stelde twee jaar gelden een nieuw beleid op dat kinderen extra moest beschermen tegen luchtvervuiling. Afgesproken is dat nieuwe scholen zich in principe niet mogen vestigen binnen 100 meter van een rijksweg en binnen 50 meter van een drukke stedelijke weg, tenzij de gemeente overtuigd kan worden een uitzondering te maken. 
 
Tot op heden is dat de nieuwe school nog niet gelukt. Desondanks houdt algemeen directeur Marc Peters hoop: 'Dit pand is zeer goed geïsoleerd. Bovendien is er ook een goed ventilatiesysteem.” Ook was tot nu toe de samenwerking met de gemeente goed, wat vertrouwen geeft. Peters wil dan ook niet ingaan op wat er gaat gebeuren als de gemeente voet bij stuk houdt. 
 
Privéschool 
De school is de eerste particuliere onderwijsinstelling in basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Eerder was de school gevestigd in Hellevoetssluis, maar daar liep het leerlingenaantal terug. Leerlingen krijgen les in groepen van maximaal tien leerlingen, waar wel een prijskaartje aan hangt: een kind basisonderwijs laten volgen kost ouders zon €15.300,-, voortgezet onderwijs op vwo-niveau €26.950,-
 
© Nationale Onderwijsgids