Logo_vincent_van_gogh
Op de locaties Salland, Lariks en CSG Beilen van CS Vincent van Gogh start deze week het nieuwe schooljaar met tal van activiteiten voor de leerlingen. 
 
De brugklassers krijgen de tijd om te wennen aan hun nieuwe school tijdens de introductieweek die elke locatie op z’n eigen manier invult. Zo gaan de leerlingen van Salland als kennismaking logeren op Witterzomer. De brugklasleerlingen van CSG Beilen gaan onder andere op survival en doen een speurtocht. Op Lariks is een uitgebreid gezond ontbijt onderdeel van het introductieprogramma en volgen leerlingen verschillende workshops. 

Vorig jaar hebben de leerlingen die in Assen op CS Vincent Gogh zitten,  zich ingezet voor de actie Fietsen voor een huis van de Wereldfoundation. Ook dit jaar steunt de school het project weer en fietsen leerlingen en medewerkers vanaf 21 augustus mee in de 12 provinciën-tour; een tocht van 750 km door ons land. Het schooljaar voor de ouderejaars leerlingen van Salland en Lariks start met de Back to School party. Amsterdamse dj’s draaien tijdens dit benefietfeest kosteloos voor de leerlingen. De opbrengsten van het feest en de 12 provinciën-tour komen ten goede aan de actie van de Wereldfoundation. 

Op 19 september vindt de officiële opening plaats van de nieuwbouw van de locatie Lariks. Om het spiksplinternieuwe gebouw schoon en prettig te houden, worden met ingang van het nieuwe schooljaar leerlingen uit vwo 5 en havo 4 ingezet als steward. Zij krijgen een training waarbij ze worden opgeleid om medeleerlingen aan te spreken om hun rommel op te ruimen.  Zo ontstaat er gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het leefklimaat. 

Op de locatie CSG Beilen is vorig jaar gestart met het project Energy Challenges. Het project leert leerlingen bewust met energie en het milieu om te gaan. De leerlingen wonnen met dat project vlak voor de zomervakantie een mooi geldbedrag voor de beste film; nog een extra stimulans om ook dit jaar hard aan de slag te gaan met het project. 

In de loop van het jaar zijn er op de drie locaties nog andere projecten waarbij leerlingen zich inzetten voor hun directe omgeving en de medemens. De leerlingen worden zich hierdoor  sterk bewust van hun omgeving en hun rol daarin. Dit sluit aan bij de missie van de school: leren leren, leren leven!