Normal_computer_toetsenbord__compfight_

Doordat steeds meer scholen het gebruik van laptops invoeren in het onderwijs, is de verkoop van computers en tablets flink gestegen. Het Multimedia Center verwacht net als vorige jaar een run op laptops op scholieren. De winkel heeft zich voorbereid op de extra drukte.

Leerlingen van de middelbare scholengemeenschappen Canisius College en Pius X College in Almelo werken al met laptops op school. Ook op andere middelbare scholen en het ROC van Twente wordt het gebruik van computers in de klas steeds meer gewoon. Vorig jaar merkte het Multimedia Center dan ook een stormloop op laptops in de tweede helft van de zomervakantie en verwacht dat nu weer.

Toen was de winkel niet voorbereid op de flinke toename in vraag naar laptops voor scholieren. Het personeel moest toen flink wat overuren draaien. Nu heeft het multimediacentrum maatregelen getroffen. “In de laatste twee weken van de vakantie mag niemand hier vrij nemen”, zegt de eigenaar. “Bovendien hebben we speciale laptops laten maken die geschikt zijn voor scholieren”. De eerste zending uit Taiwan van deze laptops is al uitverkocht. Volgende week komt een nieuwe levering, daarvan is ook al de helft verkocht.

© Nationale Onderwijsgids